Word lid van ICF

Word lid van ICF en geniet van alle voordelen!

ICF gecertifieerde coaches

Coaches met een ICF certificering voelen zich verantwoordelijk naar hun cliënten en naar het coachingsvak als geheel om de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard te bieden. Zij streven naar en voldoen aan gedegen opleidings- en praktijkeisen die uitdrukking zijn van hun commitment aan excellentie in coaching.

Word lid van ICF Netherlands

Wat is coaching?

Voor velen is coaching een levensveranderende ervaring die hun kijk op werk en leven drastisch verbetert. Coaching helpt mensen hun potentieel aan te boren en bronnen van creativiteit en productiviteit te ontsluiten. Als professionele coach krijg je de kans om positieve verandering te creëren en buitengewone resultaten te behalen met je klanten.

Klanten zeggen vaak dat ze een nieuwe kijk op het leven hebben gecreëerd - inspiratie, moed, vertrouwen en antwoorden op lang brandende vragen in zichzelf.

Workers at advert agency
Wat is ICF?

ICF is ’s werelds grootste en meest erkende organisatie van professioneel opgeleide coaches. Als vertegenwoordiger van executive coaches, life coaches, leiderschapscoaches, relatiecoaches, loopbaancoaches en meer, is het de missie van ICF om coaching te bevorderen zodat het een integraal onderdeel wordt van een bloeiende samenleving.

Word lid van ’s werelds grootste organisatie van professioneel opgeleide coaches

Als lid van de International Coaching Federation (ICF) geniet je onmiddellijke geloofwaardigheid door jezelf te identificeren als onderdeel van ’s werelds grootste gemeenschap van professioneel opgeleide coaches. Je hebt ook toegang tot lokale en wereldwijde netwerkmogelijkheden, geavanceerde bedrijfsontwikkeling en marketingeducatie en een verscheidenheid aan onderzoek en bronnen om je te helpen je coachingdoelen te bereiken.

Voortbouwen op je vaardigheden is een integraal onderdeel van je coachingstraject.

We begrijpen dat het belangrijk voor je is om de beste coach te worden die je kunt zijn. Door te kiezen voor een ICF-geaccrediteerde coachopleiding, kun je erop vertrouwen dat je een opleiding van hoge kwaliteit krijgt. Hoewel ICF geen training biedt om coach te worden, bieden we programma’s die coachtraining geven en professionele ontwikkeling bieden voor ervaren coaches.

Hoe word ik lid van ICF GLOBAL?

De International Coaching Federation is een internationale beroepsvereniging voor en van coaches. Wereldwijd zijn er ruim 130 chapters in circa 70 landen, waaronder de ICF Netherlands.

Toen ICF in 1995 werd opgericht, was het doel om geloofwaardigheid te geven aan een opkomend beroep en om coaches een plek te geven om met elkaar in contact te komen. In de 25 jaar die volgden, groeide ICF uit tot ’s werelds grootste organisatie van professioneel opgeleide coaches en de leidende stem voor de wereldwijde coachinggemeenschap.

In 2020 werd de International Coach Federation de International Coaching Federation. Dit was niet zomaar een nieuwe naam; het was een nieuwe manier om coaches, klanten, onze gemeenschappen en de wereld van dienst te zijn, terwijl we onze visie nastreven van coaching als een integraal onderdeel van een bloeiende samenleving.

Als een relatief nieuw veld dat een snelle groei doormaakt, brengt coaching unieke uitdagingen met zich mee. De ICF is ’s werelds grootste non-profit coachingorganisatie met meer dan 41.000 leden in 145 gebieden. Wij zijn de organisatie waar mensen terecht voor professionele ontwikkeling, uitmuntendheid in normen en diepgaande kennis van het coachingberoep.

ICF Chapters zijn lokale gemeenschappen van ICF-leden. Het ICF Netherlands Chapter brengt onze wereldwijde organisatie tot leven op nationaal en lokaal niveau. We bouwen, ondersteunen en behouden de integriteit en normen van het coachingberoep in het Nederland

Om lid van een chapter te worden, moet je eerst lid worden van ICF Global.

Voorwaarden voor lidmaatschap

• Je hebt aantoonbaar minimaal 60 uur ‘coach-specific training’ afgerond. Vind hier meer informatie over ‘coach-specific training’.
• Of je hebt nog geen 60 uur ‘coach-specific training’ afgerond, maar neemt op het moment van inschrijving deel aan een ICF geaccrediteerde coachtraining (een ACTP of een ACSTH programma (zie ook ‘Coachopleidingen’ op deze website).

Hoe word ik lid van ICF Netherlands?

Wanneer je je bij ICF Global als lid aanmeldt, dan krijg je de vraag aan welk chapter je bent gelieerd. Soms denken coaches – als ze daar ‘Netherlands’ invullen – dat ze zich daarmee dan ook meteen als lid van ICF Netherlands hebben aangemeld. Dit is niet het geval. Om lid van ICF Netherlands te worden, vul je onderstaand formulier in. Er is geen aparte contributie voor het ICF Netherlands lidmaatschap. Eén van de gegevens die wij van je vragen is het registratienummer van ICF Global. Je ontvangt dit nummer na je aanmelding bij ICF Global.

Smiling personal health coach

Word lid van ICF Netherlands

Na ontvangst van je ingevulde formulier word je benaderd door een van de leden van de New Member Committee. Zodra daarna je lidmaatschap geaccepteerd is, krijg je hiervan een bericht.

Mocht je problemen ondervinden bij het invullen van dit formulier, neem dan contact met ons op: members@coachingfederation.nl.

Aanmeldformulier

nl_NLNederlands