ICF NL Coaches dragen bij aan ’The Wave’ op International Coaching Day

Image by Freepik

Op de International Coaching Day (ICD) op 6 mei 2020 hebben ICF-leden uit 70 landen het coachingsvak gevierd met een 35-uur durende ‘wave’ van gratis virtuele coaching. De golf begon in Azië en Oceanië en eindigde in British Columbia Canada. Meer dan een dozijn coaches uit Nederland nam deel aan het doneren van professionele coachingssessies.

Magdalena Nowicka Mook, CEO ICF Global, over de ICD:

“Onze wereld wordt geconfronteerd met een ongekende crisis, en we hebben coaches en coaching meer dan ooit nodig. ICF-leden voldoen aan de toegenomen behoefte door het doneren van een uur coaching aan een lid van hun gemeenschap. ICF-coaches zetten zich in voor professionele excellentie en het bouwen van een betere wereld door coaching. Ze illustreren deze eigenschappen door vrijwillig hun tijd en talenten te delen met mensen die nu des te meer kunnen profiteren van coaching.”

Nederlandse ICF-coaches over de International Coaching Week

ICD maakte deel uit van de International Coaching Week (ICW), die dit jaar plaatsvond van 4 tot 10 mei 2020. Hieronder delen wij graag een aantal ervaringen van Nederlandse ICF-leden tijdens de ICW.

Dianne Commissaris, ACC coach van BTR Coaching, doneerde vijf coachingssessies

“Deelname als coach aan de International Coaching Week heeft me meer verbondenheid met ICF Global gebracht. Normaliter voelt die organisatie ver weg voor me. Op 6 mei voelde ik me onderdeel van ‘wij, ICF-coaches’. Omdat we overal ter wereld ons mooie vak open stelden voor hen die een steuntje in de rug konden gebruiken. In de sessies kon ik twee mensen die ik al kende uit mijn netwerk verder helpen. De coachende gespreksvoering en een uur speciale aandacht maakte ons gesprek anders dan anders en daarmee effectiever. Een derde sessie voerde ik met een voor mij onbekende man. Mooi om te merken dat hij in de beperkte tijd tot een inzicht kwam dat de angel uit een lastig dilemma haalde en hem rust bracht. Dat dit allemaal online gesprekken waren deed in mijn beleving niets af aan de intensiteit van de ontmoeting. Al kijk ik wel enorm uit naar ‘the real deal’ ;-)”

Marco Tieleman, MCC coach van Coaching Rotterdam, verzorgde een webinar voor ICF Israël over E-coaching: 'The future is now'

“Een groep collega’s liet zich informeren en inspireren over de kracht van e-coaching, Juist in deze tijd waarin online booming is, raakte men nieuwsgierig naar wat geschreven tekst toe kan voegen aan het bestaande repertoire van face-to-face coachen. Al regelmatig verzorgde ik een workshop om collega coaches enthousiast te maken voor e-coaching met het geschreven woord. Nu zaten 13 collega’s van ICF Israël achter hun schermen in een andere tijdzone te wachten op wat komen ging. Aan het eind van het webinar zijn de deelnemers tevreden en enthousiast. Hoe anders is de energie als ik een webinar geef dan wanneer ik voor een groep mag staan. De kracht van e-coaching komt in de bijeenkomst al tot uiting als mensen zelf een stukje schrijven en het effect daarvan direct ervaren. Ik kijk ernaar uit om binnenkort voor de Chapters in Slovenië en Oman opnieuw dit webinar te verzorgen.”

Adrienne Madsen, ACC coach van My Coaching, doneerde vijf coachingssessies aan een jonge entrepreneur in de tijd van COVID-19

“Het jaar 2020 zou een geweldig succesvol jaar worden voor een kleine startup. Contracten waren getekend en de “spirit” van het team was opperbest. Met de lockdown kwam de business tot stilstand. Op de ICD gaf de eerste coachingsessie de jonge entrepreneur ruimte om te zoeken naar nieuwe wegen en oplossingen, met hernieuwde energie en motivatie.”

Tessa van Keeken, coach en ICF-lid bood een één-op-één coachingssessie en een groepssessies voor coaches aan

“Dit jaar was de eerste keer dat ik heb deelgenomen aan ICW. Als Inner Leadership Mentor ben ik van mening dat het super belangrijk is dat, zeker in deze moeilijke tijden, wij als coaches zorgen dat we zelf kalm en geaard blijven zodat we cliënten zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn. In mijn ervaring vergeten coaches soms support te accepteren voor zichzelf, niet alleen voor problemen waar ze zelf mee worstelen maar ook om hun eigen energie op te laden zodat ze er voor anderen kunnen zijn met volledige aandacht en compassie. Om de International Coaching Week te vieren heb ik daarom een aantal healing & reflection coachingssessies gehouden voor coaches die openstaan om te ontvangen om te kunnen geven. En ik ben zeer dankbaar voor het mooie delen van de fantastische coaches die hebben deelgenomen. We hebben gemediteerd om weer even helemaal bij onszelf te komen en volledig open te kunnen staan zonder gevoel ons te moeten af- of beschermen, en zeer boeiende gesprekken gehad over hoe we anderen kunnen helpen kalm en verbonden te zijn in moeilijke tijden.”

Hetty Brand-Boswijk, voorzitter ICF Netherlands, trots op alle initiatieven

“Als ICF Netherlands zijn wij trots op de inspirationele verhalen die onze leden met ons deelden! Voor de toekomst hopen wij deze trend te zien vergroten – met virtuele coaching, wat voor sommigen in het verleden misschien een stap te ver was – zodat wij een groter impact kunnen hebben als verbonden ICF-coaches die positieve verandering mogelijk willen maken!”

ICF 25 jaar

In 2020 viert de International Coaching Federation ook de 25e verjaardag als wereldwijde beroepsorganisatie voor coaches en coaching. ICF is toegewijd aan het bevorderen van het coachingsvak door:

  • Het stellen van hoge ethische normen
  • Het verstrekken van onafhankelijke certificering
  • Het opbouwen van een wereldwijd netwerk van geaccrediteerde coaches in een verscheidenheid van coaching disciplines

De meer dan 39.000 leden in 143 landen werken aan het gemeenschappelijke doel om het bewustzijn van coaching te vergroten, de integriteit van het beroep te handhaven en zichzelf voortdurend op te leiden met het nieuwste onderzoek en de nieuwste praktijken.

Hoofdbeeld door Freepik

Deel deze blog

You might also enjoy

nl_NLNederlands